1. Home
  2. Zorg en welzijn
  3. Tips voor het kiezen van de juiste zorgverzekering

Tips voor het kiezen van de juiste zorgverzekering

Zorgverzekering

Het is alweer bijna december en dit is de maand waarin iedereen weer een kijkje hoort te nemen naar hun zorgverzekering. Je kunt aan het einde van het jaar namelijk nog overstappen van zorgverzekering, maar hier hebben veel mensen nog wel hulp bij nodig, want hoe vind je nou de zorgverzekering die het best bij jou past?

Basiszorgverzekering

In Nederland is de basisverzekering in Nederland verplicht voor iedereen. Hier heeft de regering voor gekozen zodat mensen niet snel in financiële problemen kunnen komen door onverwachtse zorgkosten. Er zijn verschillende basisverzekeringen. Met een naturaverzekering kun je bij alle zorgaanbieders terecht waarmee jouw zorgverzekeraar een contract heeft. Bij een restitutieverzekering kun je de zorgaanbieder weer zelf kiezen. Naast deze twee mogelijkheden bieden sommige zorgverzekeraars ook nog een combinatiepolis aan.

Aanvullende verzekering

Wanneer je kosten wilt dekken die niet binnen het basispakket vallen kan je ervoor kiezen om een aanvullende zorgverzekering te nemen. Voorbeelden van kosten die je kan laten vergoeden zijn kosten voor de tandarts, fysiotherapeut en nog veel meer.

Kies een zorgverzekering die bij je past!

Er zijn veel zorgverzekeraars in ons land, zoals CZ. Alle zorgverzekeraars hebben hun eigen aanbod en prijzen. Aan het eind van het jaar is het handig om te kijken of de zorgverzekering die je nu hebt nog bij je past. Je kan namelijk veel geld besparen wanneer je de juiste zorgverzekering hebt gevonden. Om dit te doen moet je op een rijtje hebben welke kosten je gedekt wilt hebben en vervolgens kun je op een zorgvergelijker gaan kijken wat de zorgverzekeraar is die het beste aansluit bij je wensen en behoeften. Wacht hier niet te lang meer, want in januari ben je te laat!

Dit vindt u wellicht ook interessant
Menu