1. Home
  2. Arbeidsmarkt
  3. Hoe ziet de arbeidsmarkt van de zorg er in 2019 eigenlijk uit?

Hoe ziet de arbeidsmarkt van de zorg er in 2019 eigenlijk uit?

De arbeidsmarkt in de zorg omvat in Nederland ongeveer 1,25 miljoen mensen. Het is geen geheim dat er eigenlijk veel meer mensen nodig zijn. De arbeidsmarkt is veel groter dan het aantal mensen dat erin actief is. Per jaar ontstaan op dit moment meer dan 100.000 nieuwe vacatures. Dat betekent dus ook dat er wel veel mogelijkheden zijn om te verkennen. Mits u weet hoe u hier goed mee om moet gaan. Wanneer u graag iets in de zorg wilt doen, of wilt blijven doen, dan zijn er veel mogelijkheden voor. Het is goed dit te bekijken.

De mogelijkheden verkennen

Waar zijn de plekken op de arbeidsmarkt in de zorg nu eigenlijk te vinden? Dit is eigenlijk niet de juiste vraag, want in elk onderdeel van de zorg zijn plekken te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de gehandicaptenzorg of in de thuiszorg. Wat echter vooral ook opvalt is dat de plekken in huisartsenpraktijken steeds meer toenemen. Niet alleen de artsen zelf, maar ook in de ondersteunende functies. Dit is dus ook een aantrekkelijke plek om u op te concentreren wanneer u een plek in de zorg wilt vinden. Alle reden om u daar dus meer op te gaan richten.

Letten op de werkdruk

Het is belangrijk om ook naar de zaken te kijken in relatie tot de arbeidsmarkt in de zorg. Zo is het bijvoorbeeld goed om te weten hoe het met de werkdruk gesteld is. Dit is immers een gevolg van de grote druk die er op de arbeidsmarkt is. Dit betekent echter natuurlijk niet dat u u daardoor moet weerhouden. Het is juist zo dat de druk over het algemeen lager wordt, wanneer deze beter verdeeld kan worden. Alleen al om die reden is het aantrekkelijk om voor de kansen die er liggen te gaan als u zorgprofessional bent.

Dit vindt u wellicht ook interessant
Menu