1. Home
  2. Arbeidsmarkt
  3. Hoe zit het precies met ZZP’ers in de zorg?

Hoe zit het precies met ZZP’ers in de zorg?

In andere branches was het al heel normaal, maar de ZZP’er in de zorg begint nu ook steeds meer door te dringen. Door de zaken zelf in de hand te nemen, is steeds beter te zorgen dat alles op een goede manier verzorgd wordt. Daardoor is er dus ook veel te bereiken op dit gebied. Het is interessant om eens te kijken welke mogelijkheden er allemaal liggen. Aan de hand daarvan kunt u dan zelf bepalen wat u hiermee wilt doen. Mogelijk is het ook voor u de geschikte manier om in deze branche uw draai te vinden.

Het is belangrijk om alle zaken op orde te hebben

Wanneer u ZZP’er in de zorg wordt, moet u aan twee verschillende zaken denken. In de eerste plaats moet uw plan op orde zijn. Wat wilt u gaan doen in de zorg? Hoe wilt u dit gaan aanpakken? Wat is ervoor nodig? Al dit soort vragen moet u goed kunnen beantwoorden. Daarnaast moet u natuurlijk zorgen dat u bedrijf op orde is. Wanneer u aan de slag gaat, dan zorgt u dat u ingeschreven staat bij de KvK en dat u alle benodigde zaken op ondernemersgebied hebt verzorgd. Dan kunt u dus ook direct aan de slag gaan.

Let op: voldoet u aan de extra eisen?

ZZP’er worden in de zorg vraagt wel om wat extra inspanning van uw zijde. Waar u in andere branches soms zo aan de slag kan, moet in de zorg natuurlijk wel vaststaan dat u gekwalificeerd bent om aan de slag te gaan. Daarom moet u bijvoorbeeld ingeschreven staan in het BIG-register. Dit is een typisch voorbeeld van zaken die juist in de zorg extra van belang zijn. Zorg dus dat u wel zeker weet dat u op een veilige en eerlijke manier werkt. Alleen op die manier kunt u een verschil maken als professional op eigen benen.

Dit vindt u wellicht ook interessant
Menu