1. Home
  2. Innovatie
  3. De laatste trends op het gebied van gezondheids-apps (2019)

De laatste trends op het gebied van gezondheids-apps (2019)

Er is de laatste tijd veel te doen om gezondheids-apps. Alleen al om die reden is het goed om er eens wat extra aandacht aan te besteden. Omdat het er zoveel zijn, is het bijvoorbeeld al snel zo dat u in een overvloed aan informatie terechtkomt. Dit kan ook weleens negatief werken. Daarom is het slim om te weten waar u op moet letten als u ze in de appstore gaat downloaden. Zo kunnen ze zeker ook iets bijdragen aan uw gezondheid. Let op de volgende punten en het kan eigenlijk niet misgaan. Dit is dus belangrijk om te weten.

De apps met trackers en notificaties

Als het gaat om gezondheids-apps, dan dragen vooral de trackers en de notificaties iets bij. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende bewegingsapps. Daarvan is bewezen dat ze mensen daadwerkelijk beter laten bewegen. Zoals ook het tijdig weten wat u moet eten, drinken of slikken eraan bijdraagt. Dit soort apps zijn dus een verbetering waar u u als mens flink sterker en gezonder van gaat voelen. Er zijn echter ook wel een aantal zaken die minder aantrekkelijk zijn. Het is dus ook goed om te weten wat niet direct de apps zijn waar u voor zou moeten gaan als consument.

Pas op: diagnoses stellen zonder professional

Er zijn ook tallozen gezondheids-apps die diagnoses kunnen stellen. Of in ieder geval beloven dat te doen. Hoewel dit erg aantrekkelijk en interessant lijkt, is het wel belangrijk om hier voorzichtig in te zijn. Wat vaak blijkt is dat het toch beter is om een gediplomeerde professional te laten kijken. Soms kunnen de apps immers van de werkelijkheid afwijken. Wanneer dit invloed heeft op uw gedragingen, dan is dat natuurlijk geen goede zaak. Stel dat u op basis van de statistieken in een app met uw medicijnen stopt, dan kan dat weleens heel slecht aflopen. Pas hiermee dus op.

Dit vindt u wellicht ook interessant
Menu