1. Home
  2. Innovatie
  3. Is het al tijd voor u om een seniorenalarm aan te schaffen?

Is het al tijd voor u om een seniorenalarm aan te schaffen?

Decennia lang krijgen we te horen dat wij mensen steeds ouder worden. Maar we worden niet alleen ouder dan tientallen jaren geleden, we wónen ook steeds langer zelfstandig. Door de politiek is behoorlijk in de ouderenzorg gesneden. Er zijn steeds minder opvangplaatsen voor als het zelfstandig wonen niet meer gaat. We zoeken dus naar veilige en betrouwbare alternatieven om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen.

Een seniorenalarm is niet leeftijdsgebonden

Ouderen vragen zich vaak af “met welke leeftijd ben ik toe aan een persoonsalarmering?”. Daar is geen eenduidig antwoord op. Niet alleen mensen met gezondheidsklachten maar juist ook nog zeer vitale ouderen hebben er baat bij. Iedereen kan wat overkomen. Zeker als u alleen woont is een persoonsalarmering aan te raden.

Hoe werkt een persoonlijke alarmering?

Hoe werkt nou zo’n persoons-, ook wel seniorenalarmering? Een dergelijk alarm kunt u in werking stellen in geval van nood. Dat kan zijn omdat u gevallen bent, zich ineens niet lekker voelt of omdat u zich onveilig voelt. Op meerdere plaatsen in huis komen drukknoppen die in verbinding staan met een alarmcentrale. Ook zijn er alarmeringssystemen waarbij u een drukknop om de pols of nek draagt, zodat u er in iedere ruimte in huis gebruik van kunt maken. Met één druk op de knop roept u dan hulp in.

Wie vormt uw hulpteam?

U kunt ervoor kiezen om zelf uw hulpverleners of mantelzorgers uit te kiezen. Maar u kunt er ook voor kiezen dat te laten verzorgen door een zorginstantie, zoals de thuishulporganisatie. Het is maar net waar u zich prettig bij voelt. Zodra u op de hulpknop drukt gaat het alarmsysteem in werking. Er wordt dan gebeld met een hulpverlener die u met raad en daad bij kan staan en indien nodig een familielid, verpleegster, arts of ambulance kan langs sturen. Een veilig idee.

Meer weten? Informeert u ook eens bij uw zorgverzekering.

Dit vindt u wellicht ook interessant
Menu